Često se šokiramo kada čujemo kakvih bezosjećajnih i zlih ljudi ima. Nekada ne možemo da vjerujemo da takvi zaista postoje, ali nažalost tako je.

Tako ovaj slučaj govori o zlostavljanu djeteta od strane majke. Mnogi su se šokirali i zgrozili kada su čuli za ovu priču. 24-godišnja Naomi Hall je uhapšena nakon što je policija dobila prijavu o tome da je moguće da zlostavlja svog malog petogodišnjeg sina.

Policija je ušla u njenu kuću i šokirala se prizorom. Naime, maleni dječak je bio mučen. Nije mu davala da jede, dehidrirao je i izgledao skroz bolesno. Imao je samo 12 kilograma. Jadničak je dobijao samo ostatke starih pahuljica. Od slabosti nije mogao ni hodati. Mogao je umrijeti.

Pored toga, nije naučio ni govoriti i živio je bukvalno u zatočeništvu. Dječak je odvezen u bolnicu, a poslije su o njemu vodila brigu udruženja za zaštitu djece. Na sreću maleni se oporavio, a majka je kažnjena zbog svega što je radila.

Kako neko može biti u stanju da ovo uradi vlastitom djetetu? Kako? Ukoliko i vi primjetite nasilje u porodici, komšiluku, pozovite policiju, udruženja za zaštitu od nasilja i tražite pomoć dok nije prekasno.

Izvor: prakticna-zena.net