Verovali ili ne, nakon što pročitate ovaj članak biti ćete u mogućnosti da oslobodite vaše sinuse od dosadnog sekreta koji stalno curi iz nosa, tokom prehlade i dosta dugo posle nje …

Uveravamo vas da već imate sve što vam je potrebno za ovaj postupak, jer radi se samo o vašem jeziku i palcu, te nekih 20-tak minuta vašeg vremena!

Začepljen nos

Najčešći zdravstveni problem kod sinusnih infekcija ili prehlade jeste zapušen nos, što se javlja kao simptom. Međutim ovi zdravstveni problemi mogu se javiti zbog raznih faktora, mogu se javiti zbog alergije, polenske groznice, ali kao i posledica upale sinusa ili nosnih polipa.

Iritansi, bakterije ili virusi uzrokuju iritaciju sluzokože u sinusnim šupljinama, a vaši nos stalno curi i stalno je zapušen gore, što stvara poteškoće u disanju. Iako nosna začepljenja najčešće ne traju više od nedelju dana, vrlo su neugodna.

U ovom članku objasnit ćemo kako da jednostavno oslobodite sinuse i rešite poteškoće sa disanjem u tren oka.

Postupak:

Postavite vrh jezika na najdalje dostupnu tačku nepceta u unutrašnjosti usne šupljine i lagano uprite prema gore. Zatim, postavite vaš palac između obrva i jako pritiskajte 20 sekundi, napravite pauzu od 20 sekundi. Nakon što ponovite ovaj proces nekoliko puta podstaknut ćete sinuse da se počnu cediti.

Objašnjenje:

Prema objašnjenju dr. Lise DESTEFANO sa medicinskog univerziteta za osteopatiju u Mičigenu, ova tehnika uzrokuje pritisak na raonik, kost koja se pruža kroz nos. Pritiskanjem i trljanjem raonične kosti olabavljuje začepljenje, što omogućava oslobađanje sinusa od sekreta.

Izvor: web-tribune.com